Panini-yhtymä

Panini-yhtymä: historiaa ja taustatietoja 

Panini perustettiin vuonna 1961 ja samalla markkinoille saatettiin ensimmäinen Calciatori/Jalkapalloilija-kokoelma. Perustajat, Veljekset Panini, olivat jo avanneet uutiskojun Modenan Corso Duomo -kadulle vuonna 1945 ja käynnistäneet Veljekset Panini sanomalehtien jakeluyrityksen vuonna 1954.  

Yhtiö jäi Panini-perheen hallintaan ja kasvoi, kunnes saavutti vuotuisen liikevaihdon 100 miljardin liiran ylijäämän. 

Vuonna 1988 yhtiö myytiin Maxwell-yhtymälle, joka teki hallinnollisia muutoksia yhtymään ulkomaisella liikkeenjohdolla. Vuosien rahallisten vaikeuksien jälkeen Paninin ostivat Bain Gallo Cuneo ja De Agostini vuonna 1992. Tarvittiin vain kaksi vuotta huolellista liikkeenjohtoa menneeseen loistoon palaamiseen. Panini liittyi Marvel Entertainment -yhtymään. Aldo H. Sallustron johtama liikkeenjohto kuitenkin säilytettiin ja pääkonttori jäi Italiaan. 

8.10.1999 Vittoria Merlonin Fineldo S.p.A, italialainen kulutustuotteiden valmistukseen ja yritysten rahoitukseen erikoistunut konserniyritys, osti Paninin yhdessä sen seniorijohdon kanssa. 

Panini hankki World Foot Center -yhtiön, jonka toimialaan kuuluu jalkapallon oheistuotteiden jakelu ja myynninedistys sekä seuroille että Ranskan kansallisjoukkueelle. Se hankki lisäksi suuren osuuden DigitalSoccer Project -yrityksestä, joka kehittää vallankumouksellisia urheilualan ohjelmia. Lisäksi Adespan-osaston edustama tarrapaperin valmistus myytiin Avery Dennisonille, maailman johtavalle yritykselle tarrapaperimarkkinoilla. 

Panini-yhtymä, jonka pääkonttori on Modenassa Italiassa, on maailman johtava yritys keräilytarrojen ja -korttien markkinoilla. Panini on myös yksi johtavista lasten lehtien ja kirjojen, sarjakuvien, manga-lehtien ja sarjakuvaromaanien julkaisijoista sekä Euroopassa että Latinalaisessa Amerikassa. Tämän lisäksi Panini on osallisena huomattavissa multimediaohjelmissa.

Lisätietoja: www.paninigroup.com