Painaako Panini tarkoituksella rajoitetun erän tai harvinaisia tarroja?

Ei. Jokainen kokoelma sisältää tietyn määrän tarroja, jotka on painettu yhdelle tai kahdelle painoarkille. Nämä puolestaan sisältävät yhden jokaista tarraa, joita painetaan saman verran kuin albumeja. 

Koska itseliimautuvat tarrat tulivat markkinoille?

Itseliimautuvat tarrat tulivat markkinoille 1971-72 Calciatori (Jalkapalloilijat) -kokoelmassa. Alunperin tarrat olivat kartonkia ja keräilijöiden piti kiinnittää ne albumiin liimalla. 60-luvun lopussa tarrojen kääntöpuolelle kiinnitettiin "celline" (pieniä kaksipuolisia liimakolmioita), joilla tarrat kiinnitettiin albumiin ilman liimaa.

Miksi saksipotkua tekevän pelaajan alkuperäisessä versiossa hänellä on punainen pelipaita, valkoiset pelihousut ja mustat sukat keltaisilla raidoilla?

Jotta häntä ei voida yhdistää mihinkään italialaiseen joukkueeseen. Hän edustaa kaikkia pelaajia. 

Kuka pelaaja oli ensimmäisen Calciatori-painoksen kannessa?

Ruotsalainen pelaaja Nils Liedholm, joka tuolloin pelasi AC Milan -joukkueessa ja kuului legendaariseen hyökkääjäkolmikkoon Gre-No-Li (yhdessä Grenin ja Nordhalin kanssa). 

Montako tarrapakkausta Panini valmistaa vuodessa?

Viimeisimpinä kausina Panini on valmistanut keskimäärin 1 miljardia pakkausta vuodessa. Tämä vastaa 6 miljardia tarraa! 

Montako pakkausta ensimmäistä Calciatori-kokoelmaa myytiin?

3 miljoonaa, seuraavana vuonna luku kasvoi 15 miljoonaan ja sitä seuraavana 29 miljoonaan. 

Kuka keksi Panini-kokoelmat?

Giuseppe Panini, joka perusti yhtiön vuonna 1961. Tätä ennen hän johti Veljekset Panini sanomalehtien jakeluyritystä (1955). Hänen veljensä Benito käynnisti liiketoiminnan hänen kanssaan. Myös muut veljet Umberto ja Franco liittyivät yhtiöön vuonna 1963. Giuseppe Panini kuoli 18. lokakuuta 1996 ollessaan 71-vuotias. 

Koska tarrat/kortit syntyivät?

Ensimmäinen tunnettu tarra/kortti kuului pariisilaisen Bognard Lithography -yrityksen vuonna 1867 julkaisemaan sarjaan, joka esitteli samana vuonna pidetyn maailmannäyttelyn paviljonkeja. Niitä seurasivat Marquis of Lorne -tupakkakortit eli Yhdysvalloissa vuodesta 1879 samanmerkkisten tupakka-askien vahvistukseen käytetyt pahvikuvat.

Mikä on "fifimatic"?

Umberto Paninin keksimä pakkausautomaatti. Se kokoaa tarrat (joiden määrä riippuu tilauksesta) ja pakkaa ne. Tämän jälkeen kone toimittaa ulos laatikot, jotka on jo täytetty tarrapakkauksilla.  

Minä vuonna Panini alkoi julkaista “L’Almanacco Illustrato del Calcio Italiano” -teosta (Italialaisen jalkapallon kuvaopas)?

Vuonna 1970 otsikko ostettiin Carcano-kustantamolta Luigi Scarambonen johdolla. Ennen tätä sitä julkaisi Rizzoli ja kirjoitti Leone Boccali (legendaarinen urheilutoimittaja, joka loi teoksen vuonna 1939) ja De Vecchi. 

Miksi Paninin logossa on ritari?

Koska Giuseppe Panini, joka rakasti arvoituksia ja ajatuspähkinöitä, keksi omia sanaristikoita salanimellä Ritari. 70-luvulla Panini-tarrojen kerääjille julkaistiin myös lehteä, jonka päähahmo oli Pipino-ritari (Pipino tarkoitti Giuseppea)

Mikä oli Calciatori-kokoelman jälkeen ensimmäinen Paninin julkaisema tarrakokoelma?

"Aerei e Missili" (Lentokoneita ja ohjuksia) vuonna 1965 ja sen jälkeen "Animali di tutto il mondo" (Maailman eläimiä). 

Mikä oli ensimmäinen painettu Panini-tarra?

Kuva Bruno Bolchista, Inter Milanin puolustajasta ja kapteenista

Kuinka paljon ensimmäinen Calciatori-pakkaus maksoi

10 liiraa (noin 0,5 senttiä), ja se sisälsi ainoastaan 2 tarraa.

Mikä on "Il feroce saladino" (Hurja Saladin)?

Mainostarra, joka painettiin vuonna 1937 Peruginalle (italialainen suklaatehdas) ja josta jakeluvirheen vuoksi tuli erittäin harvinainen suurimmassa osassa Italiaa. Sen arvo oli uskomaton tuona aikana. 

Milloin monikieliset kuvatekstit otettiin käyttöön ensimmäisen kerran?

Vuonna 1970 Meksikon World Cup -kilpailua varten. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun tarrakokoelmaa myytiin ja markkinoitiin kansainvälisellä tasolla. 

Mikä oli ensimmäinen tarrakokoelma, joka julkaistiin jalkapallon World Cup -kilpailuja varten?

“Mexico 70”. Tämä albumi osui yhteen viimeisten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen kanssa. Niissä voittojoukkue esitettiin historiallisen Jules Rimet -pokaalin kanssa. Kilpailut korvattiin nykyisillä FIFA WORLD CUP -kilpailuilla vuonna 1974

Mitä saksipotkua tekevä pelaaja - Calciatori Panini -symboli - edustaa?

Juventuksen pelaajan Carlo Parolan saksipotkua